Lediputki loisteputken tilalle – taloudellinen ja turvallinen ratkaisu

Wain LED

t8_infos_en

Katso tästä hauska video.

Lediputket ovat kehittyneet laadultaan jo niin paljon, että suosittelen niitä kaikkien T5- ja T8-loisteputkien tilalle.

Loisteputkien aikakausi on siis päättynyt.  Jos valaisin on himmennettävä, saadaan myös lediputket himmenemään.

Lediputkien hyödyt

  1. Vanhojen kuristimien aiheuttama palovaara poistuu.
  2. Loistevalon 50 Hz:n silmiä rasittava ja stressiä aiheuttava välkyntä poistuu.
  3. Energiaa säästyy yllättävän paljon.
  4. Normaali takaisinmaksuaika on 2 vuotta, jopa lyhyempi.
  5. Lediputki on hyvin pitkäikäinen, 50 000 tuntia. Markkinoilla on lediputkia, joiden elinikä on n. 15 000 tuntia ja niille annetaan esim. 2 vuoden takuu. Näille WainLED-putkille annetaan 5 vuoden takuu. On helppo laskea, kumpi on edullisempi pitemmän päälle, 15 000 tunnin vai 50 000 tunnin lediputki.
  6. Jos vanhat valaisimet ovat vielä siistin näköisiä, niitä ei tarvitse korvata uusilla.
  7. Lediputki menee entisen T8-loisteputken tilalle, vain sytytin vaihdetaan. Jos valaisimessa on elektroninen liitäntälaite, se toimii edelleen lediputkella.
  8. Parhaiden lediputkien valon laatu on hyvä. Vaikka olisit juuri vaihtanut tavallisen, 3000 – 4000 K:n lediputken loisteputken tilalle, kannattaa siirtyä päivänvaloon ja vaihtaa lediputki parempilaatuiseen lediputkeen. Se tuo hintansa takaisin nopeasti, koska näet päivänvalossa paremmin. Sillä on vaikutusta värien näkemiseen sekä jopa lukunopeuteen ja työtehoon.

Valaisimen, jossa on magneettinen kuristin, erotat valaisimessa olevasta sytyttimestä.

Vanhan valaisimen magneettinen kuristin alkaa olla palovaarallinen, jos valaisin on yli 10 vuotta vanha. Lediputki poistaa tulipaloriskin. Lue lisää, tässä TUKESin tiedote.

Jopa 95 prosentissa loistevalaisimista on vielä magneettinen kuristin. Kun loisteputki on palanut, tällainen perinteinen sytytin yrittää sytyttää sitä yhä uudelleen. Tilanteessa kuristin voi kuumeta jopa yli 200-asteiseksi.

Uusin lediputkitieto

Ainutlaatuinen lediputki, jossa on innovatiivinen lämmön hallinta. Erittäin tehokkaat ledichipit (Nichia) antavat välittömästi 65 % energiansäästön verrattuina perinteisiin loisteputkiin. Valaisimen elektronista liitäntälaitetta hyödynnetään samalla tavalla kuin perinteisessä valaisimessa.

Lamppua voidaan himmentää, jos valaisimessa on himmennettävä elektroninen liitäntälaite. Valaisimen liitäntälaitteen elinikä pysyy samana. Sopii yhteen eri merkkisten elektronisten liitäntälaitteiden kanssa. Tämä putki herätti suurta huomiota Frankfurtin valaistusmessuilla maaliskuussa 2016.

Tämä putki takaa ainutlaatuisen yli 150 lm/W:n valotehokkuuden, joten saatat säästää lisäksi 20-30 % verrattuna normaaleihin lediputkiin. Elinikä yli 50 000 tuntia. 5 vuoden takuu. Roiskevesisuojattu, IP44. Valaistuskulma 150 astetta.

Lue lisää:  http://wainled.com/wp-content/uploads/2016/03/datasheet_ledtubes_022016_EN_web.pdf

Värilämpötilat: 3000, 4000 ja 5000 K. Jos suosit ihmiskeskeistä valaistusta, on valintasi tietysti 5000 K:n päivänvalo. Siinä nähdään parhaiten, myös värejä.

Ulkoasennuksissa pitää ottaa huomioon valaisinrungon kotelointiluokka (IP**), kylmissä tiloissa ledivaloputki syttyy nopeasti ja luovuttaa heti sytytyksen jälkeen täyden valotehon.

Lisätietoja:

Kerro tarvitsemasi määrä, saat tarjouksen. Näyteputkia on myös saatavana. Hinnastopyynnöt tästä: ilkka.pekanheimo@gmail.com   0400 221421.

Näyteputket voit tilata myös tästä.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s