Opas valaistussuunnittelun tekemiseen ilmestymässä

Posted: 16.12.2016 in Human-centric Lighting, Ihmiskeskeinen valaistus, Ilkka, LED-valaistus, ledivalaistus

Mutta tätä ennen, katso tästä Mikkelin asuntomessutalojen valaistusarviointi.

Kodin LED-valaistusopas (13. uudistettu painos) antaa eväitä koti- ja työympäristön valaistussuunnitteluun. Oppaassa ravistellaan perinteistä valaistuskäytäntöä. Opas käsittelee valaistusta tavanomaisesta poiketen korostaen päivänvalon kaltaisen valon merkitystä, unohtamatta kynttilän valonkaan luomaa tunnelmaa.

Tämän oppaan ja antamieni valaistusneuvojen avulla voidaan kodin valaistus suunnitella niin pitkälle, että sen voi antaa sähkösuunnittelijan ja -asentajan toteutettavaksi.

Tämä on edullisin tapa saada kotiin sellainen valaistus, jossa viihtyy vielä vanhanakin. Voit tietysti teettää valaistussuunnitelman ja maksaa siitä 600 tai 1000 euroa. Mutta tulet huomaamaan, että uuden LED-valaistusoppaan avulla säästät jopa 600 – 1000 euroa, ehkä enemmänkin, koska osaat itse tehdä kotisi valaistussuunnitelman ja antaa sen sähkösuunnittelijan toteutettavaksi. Lisäksi: voit kysyä minulta neuvoa.

Oppaassa korostuu lapsiturvallisuus, aikuisia ja vanhuksia unohtamatta, kuten myös häikäisyn esto sekä sisustuksen värien oikea näkyminen. Ihmiskeskeinen valaistus on nykyaikaa. Niinpä se on tässä oppaassa voimakkaasti esillä. Näitä ohjeita noudattamalla luodaan myös heikkonäköisille ja näkövammaisille laadukas valaistusympäristö, josta voidaan nauttia vuosikymmeniä.

Oppaassa esitellään uusi tapa tuoda aitoa päivänvaloa sisälle. Siitä seuraa, että arkkitehdin ei tarvitse enää kiinnittää suurtakaan huomiota ilmansuuntiin, sillä nyt saadaan ensimmäistä kertaa talon pohjoispuolellekin niin paljon päivänvaloa kuin halutaan.

Uusi luku oppaassa on Kodin valaistuksen ohjaus. Jos sen oikein oivallat, voit säästää tuhansia euroja eikä ole riskiä, että kotisi tulee käyttämättömäksi yhdestä salamaniskusta esim. 10-20 vuoden kuluttua – ja aivan yllättäen.

Ota yhteyttä, niin ilmoitan, heti kun valaistusopas on valmis. ilkka.pekanheimo@gmail.com.

Toki siitä ilmoitetaan myös tällä sivulla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s