Lediputki loisteputken tilalle – taloudellinen ja turvallinen ratkaisu

lediputki

Lediputket ovat kehittyneet laadultaan jo niin paljon, että suosittelen niitä kaikkien 18, 36 ja 58 W:n T8-putkien tilalle (26 mm paksu).  Jos olet kiinnostunut T5-lediputkista, jotka voit vaihtaa 14, 21, 24, 39, 49, 54 ja 80 W:n loisteputkien tilalle, kysy minulta lisätietoja. Näitä ei vielä ole päivänvalon sävyisinä, mutta toivoa on…

Lediputkien hyödyt

 1. Vanhojen kuristimien aiheuttama palovaara poistuu.
 2. Loistevalon 50 Hz:n silmiä rasittava, päänsärkyä ja stressiä aiheuttava välkyntä poistuu, koska lediputkessa on tasavirta.
 3. Energiaa säästyy yllättävän paljon.
 4. Saat taloudellisuuslaskurin, normaali takaisinmaksuaika on jopa 2 vuotta.
 5. Lediputki on hyvin pitkäikäinen.
 6. Jos vanhat valaisimet ovat vielä siistin näköisiä, niitä ei tarvitse korvata uusilla. Vanhan valaisimen ritilän voit vaikka korvata opaalimuovilla, saat entistä tyylikkäämmän valaisimen.
 7. Lediputki menee entisen loisteputken tilalle, vain sytytin vaihdetaan. Jos valaisimessa on elektroninen liitäntälaite,  ei tarvita edes sytytintä, jos käytetään laadultaan parhaita lediputkia.
 8. Parhaiden lediputkien valon laatu on hyvä, 5500 K, värintoisto 95. Vaikka olisit juuri vaihtanut tavallisen, 3000 – 4000 K:n lediputken loisteputken tilalle, kannattaa siirtyä päivänvaloon ja vaihtaa lediputki parempilaatuiseen lediputkeen. Se tuo hintansa takaisin nopeasti, koska näet päivänvalossa paremmin. Sillä on vaikutusta värien näkemiseen sekä jopa lukunopeuteen ja työtehoon.

Valaisimen, jossa on magneettinen kuristin, erotat valaisimessa olevasta sytyttimestä.

Vanhan valaisimen magneettinen kuristin alkaa olla palovaarallinen, jos valaisin on yli 10 vuotta vanha. Lediputki poistaa tulipaloriskin. Lue lisää, tässä TUKESin tiedote.

Jopa 95 prosentissa loistevalaisimista on vielä magneettinen kuristin. Kun loisteputki on palanut, perinteinen sytytin yrittää sytyttää sitä yhä uudelleen. Tilanteessa kuristin voi kuumeta jopa yli 200-asteiseksi.

Vanhaa kuristinta ei tarvitse poistaa. Nopean sytytyksen ansiosta lediputki soveltuu myös liiketunnistinkäyttöön. Kiinnitä mukana tuleva tarra valaisimeen, joka varoittaa, että ledilampun tilalle ei saa asentaa loisteputkea.

Ulkoasennuksissa pitää ottaa huomioon valaisinrungon kotelointiluokka (IP**), kylmissä tiloissa ledivaloputki syttyy nopeasti ja luovuttaa heti sytytyksen jälkeen täyden valotehon.

EU-direktiivin  874/2012 mukaan tehovertailussa on käytettävä näitä tehoja:

 • 18 W loisteputkea vastaa 22,32 W
 • 36 W:n loisteputkea vastaa 43,2 W
 • 58 W:n loisteputkea vastaa 67,86 W.

Ero johtuu valaisimen kuristimen kuluttamasta energiasta. Energiansäästö on siis merkittävä. Toimitamme pyynnöstäsi hintalaskurin. Päivittäinen polttoaika vaikuttaa eniten taloudellisuusvertailussa. Takaisinmaksuaika on useimmiten n. 2 vuotta.

TEHOT:

10 W, 600 mm 19 W, 1200 mm 30 W, 1500 mm

Värintoistoindeksi:   CRI 95

Värilämpötila tällä hetkellä: 5000 K

Polttoikä 30 000 h, jolloin 80 % valosta on jäljellä > 10 vuotta jos 8 h/pv, takuu 2 vuotta, halkaisija: 29 mm T8 = kanta G13.

Tavanomaisen lediputken värintoisto on 70-80. Ecodesign-direktiivin mukaan sisäkäyttöön ei saa myydä lediputkea, jonka värintoisto on alle 80.

Tässä on hyvälaatuisen lediputken spektri.

Lediputki

Hira-Lite-T8-LEDin power factor on 0,9, mikä tarkoittaa suurta energiansäästötehokkuutta.

Turvasytyttimen vaihtaminen vanhaan loistevalaisimeen ei ole taloudellista. 

Kun perinteiset sytyttimet korvataan elektronisilla turvasytyttimillä, ne eivät yritä sytyttää vikaantunutta putkea eivätkä siten kuumenna valaisinta. Tulee kuitenkin pitemmän päälle huomattavasti edullisemmaksi vaihtaa loisteputken tilalle lediputki. Palovaara poistuu, rahaa säästyy ja voit luopua elohopeaa sisältävistä loisteputkista kokonaan. Turvasytytinhän ei poista loistelampun aiheuttamaa välkyntää, voit saada loistelampusta edelleenkin pään ja silmien särkyä.

Kerro loisteputkiesi määrä, teho ja vuosittainen käyttöaika, niin teen ohittamattoman tarjouksen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s